به طور کلی هدف از برگزاری هفته پیشگیری از مسمومیت چیست؟
ارتقاء فرهنگ و دانش عمومي جامعه در خصوص پيشگيري از مسموميت ها و نحوه اجرای آن در محیط منزل و کار، آموزش نحوه انجام اقدامات اوليه و ضروري درماني در هنگام بروزمسمومیت، ارتقاء سطح سلامت و بهداشت عمومي جامعه، كاهش مرگ و مير ناشي از مسموميت ها، کاهش مراجعه به اورژانس ها، ارتقاء دانش جامعه در خصوص داروها، مواد شيميايي و سموم، آموزش در جهت پيشگيري از مسموميت هاي اتفاقي و شغلی، كاهش هزينه هاي مربوط به درمان مسموميت هاي دارويي و شيميايي در جامعه، آموزش نحوه برخورد با موارد مسموميت در منزل، آموزش عمومي نحوه برخورد با حوادث شيميايي.
درصد مسمومین زن از مرد بیشتر است. مثلاً ۵۴درصد موارد مسمومیت مراجعه شده به بیمارستانهای استان اصفهان زن و بقیه آنها یعنی ۴۵ درصد مرد می باشد. در حالی که مرگ ناشی از مسمومیت در مردان بالاتر از زنان است یعنی عمدتاً مسمومیتهای مردان با موادخطرناکتر و با شدت بیشتری بروز می کند.
به لحاظ پراکندگی سنی، عمدتا مسمومین مراجعه کننده به بیمارستان در محدوده سنی جوان یعنی ۲۰ تا ۴۰ ساله می باشند. سپس نوبت به مسمومین نوجوان و در نهایت بالای ۴۰ سال و همچنین زیر ۱۲ سال می رسد.
از میان مشاغل مختلف جامعه، زنان خانه دار بیشترین شیوع مسمومیت ها را ازآن خود کرده اند و جالب است بدانید ۸۹ درصد از موارد مسمومیت در منزل بروز می نماید. لذا اهمیت ایمن سازی منازل مشخص می شود.