تشریح عوامل پیشگیری از بیماری فشارخون به عنوان "قاتل خاموش "
بر اساس آمار، از هر سه نفر، یک نفر مبتلا به بیماری پرفشاری خون می شود که امروزه بالغ بر 33.6 دهم درصد از جمعیت مردم اصفهان به این بیماری مبتلا هستند و بالغ بر یک سوم آنها نیز از بیماری خود بی اطلاعند.
به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر سعیده بحرانی طی گفتگویی به عوامل ایجاد کننده پرفشاری خون اشاره کرد و اظهار داشت: سن بالا، چاقی، کم تحرکی و افزایش وزن، مصرف سیگار و الکل، مصرف غذاهای پر نمک، استرس و نداشتن آرامش روانی از عمده دلایل زمینه ساز فشارخون می باشد که به جز سن، تمامی فاکتورها قابل پیشگیری است.
وی با بیان اینکه بدلیل بی علامتی فشارخون از آن به عنوان قاتل خاموش یاد می شود، گفت: فشارخون روی تمامی عروق بدن اثرگذار است و یکی از عوامل اصلی سکته قلبی، نارسایی قلبی و عوارض سوء روی عروق مغزی می شود.
قائم مقام مرکز تحقیقات پرفشاری خون دانشگاه با بیان اینکه فشارخون عامل نارسایی کلیه می شود و بدن را در یک سیکل معیوب قرار می دهد، افزود: امروزه پیشگیری و درمان فشارخون یک معضل بهداشتی محسوب میشود چراکه بسیاری از افراد مبتلا به فشارخون بالا از بیماری خود اطلاعی ندارند و با بروز عوارض، به پزشک مراجعه می کنند.
وی به عوامل پیشگیری از فشارخون اشاره کرد و اظهار نمود: فعالیت و ورزش در تمام سنین نقش موثری در پیشگیری از فشارخون دارد، نیاز است 5 روز در هفته روزی 20 دقیقه پیاده روی سریع یا سه روز در هفته فعالیت ورزشی منظم برای پیشگیری از شیوع فشار خون توسط افراد، انجام شود.
دکتر بحرانی رژیم غذایی که با کاهش مصرف نمک وافزایش مصرف میوه و سبزیجات همراه باشد را از عوامل مهم در پیشگیری از فشارخون بالا عنوان و توصیه نمود: افراد در معرض خطر بایستی با کاهش وزن و اندازهگیری منظم فشارخون، قندخون و چربی تحت نظر مراکز بهداشتی، در صورت بالا بودن فشارخون اقدام به درمان نمایند.
وی مصرف دخانیات را در بروز فشارخون بالا موثر خواند و گفت: قطع دخانیات به کنترل فشارخون ارتباط موثری دارد.