کمتر از 30درصد بیماران دیابتی درمان موثر دارند.
اصفهان - ایرنا - مسئول بیماریهای غیر واگیر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: حدود ۳۰ درصد بیماران مبتلا به دیابت در این استان، تحت درمان موثر و کامل قرار دارند و سایر آنها از بیماری خود اطلاعی نداشته یا مسائل درمانی را به درستی پیگیری نمیکنند.
خانم دکتر الهه ایزدیخواه روز چهارشنبه به مناسبت هفته ملی دیابت ( ۲۰ تا ۲۶ آبان) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود ۱۴ درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال استان به بیماری دیابت مبتلا هستند و جمعیت مورد انتظار ما حدود ۴۵۰ هزار نفر است اما تعداد زیادی از آنها هنوز شناسایی نشده اند.
وی ادامه داد: حدود ۳۰ درصد این افراد از بیماری خود اطلاعی ندارند، برخی از بیمارانی که اطلاع دارند دارو مصرف نمیکنند و برخی از بیماران که دارو استفاده میکنند به هدف نهایی در درمان نمی رسند و قند خون آنها به خوبی کنترل نمیشود.
خان دکتر ایزدیخواه با بیان اینکه دیابت عوارضی مانند قطع عضو، زخم دیابت، نابینایی، سکته قلبی و نارسایی کلیوی به همراه دارد، خاطرنشان کرد: حدود ۲ هزار و ۸۰۰ بیمار دیالیزی در استان اصفهان هستند که ۸۰ درصد آنها بهدلیل دیابت و فشار خون به این عارضه مبتلا شده اند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه نخستین عامل مرگ و میر بیماران مبتلا به دیابت، عوارض قلبی است، گفت: این افراد باید زیر نظر پزشک باشند و فشار خون و بیماری قلبی آنها کنترل شود.
مسئول بیماریهای غیر واگیر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصلیترین عوامل خطر در ابتلا به دیابت را افزایش سن، اضافه وزن، چاقی، سابقه فامیلی دیابت، افزایش فشار خون و چربی خون و سابقه پیش دیابت و دیابت بارداری عنوان و اضافه کرد: افرادی که در مرحله پره دیابت یا «پیش دیابت» قرار دارند باید تحت نظارت پزشک باشند تا از ابتلای آنها به عوارض دیابت پیشگیری شود.
وی با تاکید بر لزوم تشکیل پرونده برای بیماران دیابتی در کلینیکهای دیابت استان اصفهان ، خاطرنشان کرد: با تشکیل پرونده، این افراد خدمات جامع و کاملی مانند خدمات پزشکی پرستاری، آموزش تغذیه و معاینه چشم و قلب را دریافت میکنند.
خانم دکترایزدیخواه با اشاره به فعالیت ۲۳ کلینیک دیابت دولتی و خیریه در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، افزود: فهرست این کلینیک ها در پایگاه اینترنتی معاونت درمان دانشگاه به آدرس ta.mui.ac.ir در قسمت میز خدمت قرار دارد و مردم می توانند با اطلاع از آنها به نزدیکترین کلینیک به محل زندگی خود مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ درصد از بیماران دیابتی در استان اصفهان یعنی حدود ۴۵ هزار نفر انسولین مصرف می کنند، تصریح کرد: ممکن است در برخی موارد و بطور دوره ای دسترسی آنها به انسولین محدود شود اما این مساله دائمی نبوده است.
وی برخی از مشکلات بیماران دیابتی را مربوط به تامین نوار گلوکومتر (تست قند خون) و سر سوزن های انسولین دانست و اضافه کرد: این اقلام زیر پوشش بیمه نیست و پیگیریهایی در باره زیر پوشش بیمه قرار گرفتن آنها با سازمانهای بیمهگر انجام شده است.
خانم دکترایزدیخواه همچنین با اشاره به ارائه خدمات درمانی به کودکان مبتلا به دیابت، اظهار داشت: در اصفهان برای نخستین بار با همت گروه غدد کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بهمنظور تربیت متخصصان اطفال در زمینه دیابت کودکان برنامهریزی شده است تا بتوان خدمات مناسب را به این دسته از بیماران در شهرستان های دور از مرکز استان نیز ارائه کرد.
به گزارش ایرنا، ۲۰ تا ۲۶ آبان امسال به هفته ملی دیابت با شعار «دیابت: شناخت خطرات، اقدام موثر» نامگذاری شده است.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر آنها در ۲۶ شهرستان با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.
- Log in to post comments