رژیم غذایی ناسالم عامل اصلی بیماریهای غیر واگیردار است
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: رژیم غذایی ناسالم عامل اصلی بیماریهای غیرواگیر و نیمی از مرگ های زودرس زیر 70 سال را شامل می شود.
دکتر مرجان منوچهری در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار داشت: 62 درصد از مرگ و میرها ناشی از بیماریهای های غیر واگیردار است که دلیل بروز این بیماریها تغذیه های ناسالم است.
وی از دو نوع سوء تغذیه خبر داد و افزود: سوء تغذیه ناشی از کمبود مواد مغذی و کمبود مواد غذایی بر اثر بدخواری ها و درهم خواریها است و به شکل کم وزنی، لاغری،
اضافه وزن و چاقی بروز می کند که بین 1.6 دهم درصد تا 14 درصد لاغری ناشی از سوء تغذیه را در 5 گروه سنی شاهدیم و بین 24 تا 40 درصد چاقی و اضافه وزن ثبت شده است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه چاقی را در صدر بیماریهای ناشی از سوء تغذیه خواند و گفت: در دنیا 800 میلیون نفر با چاقی زندگی می کنند و از هر 5 خانم در کل دنیا یک نفر و از هر 7 نفر آقا یک نفر به چاقی مبتلا شده است.
-آپنه تنفسی شایع ترین بیماری ناشی از چاقی است
وی با اعلام اینکه چاقی یک التهاب است و عوارض چاقی تمام سیستم های بدن را درگیر می کند، اظهار داشت: آپنه تنفسی که به قطع تنفس در خواب گفته می شود، شایع ترین بیماری ناشی از چاقی ست که منجر به مرگ می شود.
دکتر منوچهری به عوارض چاقی روی سیستم قلبی و عروقی، پرفشاری خون، نارسایی قلبی، سکته های قلبی و اختلالات متابولیکی، دیابت نوع 2، اختلالات چربی خون، اختلالات عروق خونی، انعقاد و لخته خون، سکته های قلبی و مغزی، اختلالات تنفسی و اختلالات کبدی و سنگ های کیسه صفرا در افراد چاق اشاره کرد.
وی به عوارض پوستی ناشی از چاقی که باعث بروز لکه های قهوه ای رنگ روی گردن می شود، اشاره کرد و گفت: در این موارد، بروز بیماری هایی چون سرطان های رحم، سینه، پروستات و دستگاه گوارش را شاهد خواهیم بود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی خرید هوشمندانه غذا و مصرف هوشمندانه آن را خواستار شد و ادامه داد: لازم است که شهروندان به هنگام خرید به نشانگرهای رنگی روی اقلام و محصولات توجه کنند که نشانگر سبز نشان از کیفیت بالای محصولات و نشانگر قرمز خبر از کیفیت پایین مواد غذایی می دهد.
وی خواستار تخصیص یارانه غیرنقدی غذایی به دهک های پایین جامعه شد و اظهار نمود: لازم است که با ورود جدی رسانه ها و آموزش و پرورش تغذیه مناسب را به اطلاع عموم جامعه برسانیم.