نشست خبری پویش ملی سلامت در دانشگاه برگزار شد
چهارشنبه 6 دی ماه، بمناسبت اجرای پویش ملی سلامت در استان، نشست خبری با حضور رییس دانشگاه، معاونین بهداشت و درمان، رئیس دانشکده پزشکی، مدیر روابط عمومی دانشگاه، روسای مراکز تحقیقات فشار خون و غدد و جمعی از اصحاب رسانه برگزار گردید.
در این نشست دکتر شیرانی رییس دانشگاه، یکی از رسالت های مهم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را علاوه بر آموزش دانشجویان و پژوهش، تامین سلامت مردم استان عنوان نمود و همکاری و همیاری کلیه دستگاه ها و نهادهای مختلف از جمله: صدا و سیما، شهرداری، آموزش و پرورش، صنایع و به خصوص مردم شریف استان را برای تحقق این مهم خواستار شد.
رییس دانشگاه به اهمیت اجرای طرح پویش ملی سلامت در استان اشاره نمود و افزود: 2 بیماری که بعنوان قاتل خاموش شناخته می شوند بیماری های پرفشاری خون و دیابت هستند، بسیاری از افراد که مبتلا می باشند حتی از بیماری خود اطلاعی ندارند و تازمان بروز علایم و مشکلات جسمی از قبیل: اختلالات بینایی، مغزی، کلیوی، قلبی و ... از بیماری فشار خون و دیابت خود بی خبر هستند.
دکتر شیرانی تصریح کرد: در این پویش ضمن غربالگری افراد و تشخیص به موقع بیماری، می توان پیگیری و درمان مطلوب را بر روی افراد آغاز نموده و از بسیاری عواقب جبران ناپذیر این دو بیماری جلوگیری کرد.
در ادامه دکتر گله داری معاون بهداشت دانشگاه نیز با بیان اینکه طرح پویش ملی سلامت از 25 آبان ماه آغاز و تا 15 دی ماه ادامه دارد، گفت: این طرح دارای سه هدف کلی افزایش آگاهی عموم مردم، شناسایی افراد جدید مبتلا به دیابت و فشارخون و افزایش آگاهی بیماران در خصوص نحوه مراقبت و ادامه درمان خود می باشد.
معاون بهداشت دانشگاه گروه هدف پویش ملی سلامت را تشخیص پر فشاری خون در کلیه افراد بالای 18 سال و تشخیص دیابت افراد بالای چهل سال به جز افراد دارای ریسک فاکتور که در سنین پایین تر غربالگری انجام می گردد بیان نمود و افزود: بر اساس شیوه نامه این طرح از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در شهرها و روستاهای زیر 20 هزار نفر جمعیت، بایستی 100 درصد افراد مورد غربالگری قرار بگیرند.
دکتر گله داری از فراخوان عمومی پویش ملی سلامت خبر داد و گفت: جهت شرکت حداکثری مردم در این پویش، از تمامی ظرفیت ها از جمله صدا و سیما، تمامی رسانه ها، ادارات مختلف، مدارس، دانشگاه ها، بیمارستان ها، کارخانجات و صنایع مختلف استفاده گردیده تا افراد بصورت رایگان مورد غربالگری پرفشاری خون و دیابت قرار بگیرند.
وی اعلام نمود: از اول اجرای این پویش تا کنون حدود 893 هزار نفر غربالگری شده اند که از این تعداد، 25 هزار نفر افراد مشکوک به فشارخون، 8550 نفر مشکوک به دیابت، 81600 نفر پره دیابت، 20 درصد دارای سابقه فشارخون و 12 درصد افراد دارای سابقه بیماری دیابت بوده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: 1000 خانه بهداشت، پایگاه ها و مراکز جامع سلامت در استان وجود دارد که افراد می توانند با مراجعه به آنها، نسبت به اندازه گیری فشارخون و قند خون خود اقدام نموده و از وضعیت سلامتی خود آگاه شوند.
همچنین در ادامه این نشست روسای محترم مراکز تحقیقاتی و پر فشاری خون به بیان مطالبی در اهمیت موضوع شناخت هر چه زودتر این دو بیماری در آحاد جامعه پرداختند و در پایان پاسخ سوالات مختلف اصحاب رسانه در این مورد داده شد.
- Log in to post comments