هفته بهداشت سلامت گرامی باد

 

زمان گرامیداشت این هفته در سال‌های گذشته در ۱۸ فروردین ماه مصادف با روز جهانی بهداشت بود که به دلیل تعطیلات عید نوروز  از یکم تا هفتم اردیبهشت ۹۴ تعیین شده است

 

شعار و روز شمار هفته سلامت ۱۳۹۴

 

است از سوی وزارت بهداشت و درمان به شرح زیراعلام شده

 

شعار هفته سلامت: عزم ملي براي دسترسي عادلانه به خدمات سلامت

 

وشعار بهداشتی امسال « ایمنی غذا » از مزرعه تا سفره

 

روزشمار هفته سلامت:

 

 سه‌شنبه     ۱  ارديبهشت ۹۴:   سلامت و ارتقاي ايمني غذا 

 چهارشنبه    ۲  ارديبهشت ۹۴:   سلامت و سبك زندگي ايراني- اسلامي

 پنج‌شنبه      ۳  ارديبهشت ۹۴:   عدالت در سلامت و ارتقاي خدمات بهداشتي- درماني

 جمعه           ۴  ارديبهشت ۹۴:   سلامت، آموزش همگاني و خودمراقبتي

 شنبه          ۵  ارديبهشت ۹۴:    سلامت و مشاركت‌هاي اجتماعي

 يكشنبه       ۶  ارديبهشت ۹۴:    سياست‌هاي كلي سلامت، همكاري بين‌بخشي 

  دوشنبه      ۷  ارديبهشت ۹۴:    اقتصاد سلامت و توسعه سرمايه‌گذاري

 

 

بزرگداشت این هفته در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، برپایی همایش‌های علمی، تقدیر از خیرین سلامت و اجرای برنامه‌های آموزشی در مدارس کشور از جمله برنامه‌هایی است که به همت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هفته سلامت امسال برگزاری می‌شود.
/

 

 شعار و روز شمار هفته سلامت ۱۳۹۴ از سوی وزارت بهداشت و درمان

 

 

شعار سازمان جهانی بهداشت در سال۲۰۱۵ (سال۱۳۹۴)

ایمنی موادغذایی(Food safety)

 

برآورد می شود که غذای آلوده مسئول مرگ و میر بیش از دو میلیون انسان در هر سال باشد که سهم عمده ای از آن را کودکان شامل می شوند.

 

 

باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، انگل‌ها و مواد شیمیایی می‌توانند باعث آلودگی مواد غذایی شوند.

 

 

تغییر در فرایند تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی همراه با تغییرات آب و هوایی‌، بروز بیماری های نوپدید ومقاومت دارویی به میکرو ارگانیسم ها و در نهایت سهولت حمل و نقل کالا و سفر باعث افزایش خطر بیماری های منتقله بوسیله غذا می‌شود.

 

برای کنترل این بیماری ها چند راهکار ساده زیر را مد نظر قرار دهید:

 

  • مواد غذایی را در جای تمیز نگهداری کنید Keep clean))
  •  
  • مواد غذایی خام و پخته شده را جدا از هم نگهداری کنید (Separate raw and cooked food)
  •  
  • مواد غذایی را بطور کامل بپزید (Cook food thoroughly)
  •  
  • مواد غذایی را در دمای مناسب نگهداری کنید (Keep food at safe temperatures)
  •  
  • از آب و مواد خام سالم استفاده کنید (Use safe water and raw materials)
  •  
  •  

        تهیه و تنظیم / دکتر شهین مرتجی                 

      مسؤل امور فرهنگی / معاونت درمان اصفهان         

 

 

معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ،درمانی اصفهان

خیابان آیت الله قدوسی (آپادانااول) تلفن:۳۶۶۱۹۶۶۱  فاکس:۳۶۶۱۲۱۹۳